onsdag 18 september 2013

Young life

I måndags var jag och Janine bjudna till en grej som heter Young life, ett ställe där man leker en massa lekar, sjunger sånger och pratar om Gud. Alla som känner mig vet hur mycket jag tror på Gud, dvs 0, men jag och Janine tyckte att det kunde vara kul att kolla vad det var för något. Allt var super förutom när de började prata om synder, då tittade jag, Janine och Marius på varandra med roade blickar för vi tänker alla likadant... Människor är verkligen religiösa här, så fort de sjunger en låt som har något religiöst ord i sig så blir de typ helt uppsluppna av det och sträcker upp händerna för att de blir så medryckta. De har också väldigt många, i mina ögon, förlegade värderingar. De är emot skilsmässa, sex före äktenskap & homosexualitet (vissa av dem i alla fall). De pratar mycket och öppet om deras religion men hittils har alla de som fått veta varit accepterande med att jag inte tror på Gud, även om jag oftast inte ens berättar det för att undvika att de ska göra det till sin livsuppgift att konvertera mig. Hur som helst, Young Life var på det stora hela en kul upplevelse!Vår första lek var att i grupper bygga den finaste tuggummiskulpturen, min grupp försökte sig på ett Eiffeltorn men det  ville inte stå upp! Det var rätt vidrigt som ni kan se på tjejens ansiktsuttryck haha
Eiffeltorn in the making! Alla andra i gruppens uppgift var att tugga så många tuggummin som möjligt, vi fick alla träningsvärk i käkarna.

Sedan gick vi in och började sjunga sånger
The Cup Song tillsammans med en massa deltagare som körde "muggklappgrejen"

Har var det tävling om vem som kunde äta flest bananer med ögonbindel. Det var dock en luring för den enda som faktiskt var tvungen att äta bananer var Josh, längst till vänster, och de andra tog av sig ögonbindlarna och satt och skrattade med oss andra som skrek för att lura honom. Han satt där och tryckte i sig banan efter banan hahah

Btw, om det är någon framtida utbytesstudent som tittar in här, ställ gärna frågor om ni har några! :)

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har följt din blogg enda sen du kom till USA och det är så spännande att läsa om vad du gör! Jag vill åka iväg nästa år och har precis blivit preliminärt antagen av STS (då jag har speciella allergier). Jag hoppas verkligen jag kommer iväg!

    Men jag har i alla fall 2 frågor till dig :) Den första är om skolan är tuff i USA? Många säger att det är lätt medan en del säger tvärtom, haha. Sen undrar jag vad din första reaktion var när du fick reda på att du skulle bo hos ett äldre par i stället för en familj med barn i din ålder?

    Ska bli jätte roligt att fortsätta läsa om ditt liv i USA!
    Kram Amanda :)

    SvaraRadera