tisdag 27 augusti 2013

Första dagen i skolan!

Idag var första dagen på Joshua High School! Det var verkligen intense, folk överallt som skulle till sina klasser och mycket info men det var så kul! Det är verkligen precis som i filmerna, alla är uppdelade i olika grupper och alla tjejer är så himlaaa fixade. Jag flöt runt som i en dimma hela dagen, så fokuserad på hitta rätt till alla klasser att jag fick lite huvudvärk och zoomade ut när lärarna babblade på om regler och notebooks och prov. Jag berättade för alla lärare att jag var från Sverige och oftast sa de det till klassen som ba "woooow you´re awesome!!" eller "That´s sooo cool!". I min teaterklass så skulle vi mingla runt och prata med alla och två tjejer kom upp till mig och började prata och den ena av tjejerna höll på att spricka av excitement över att jag var utlänning. Och i min engelskaklass så frågade en kille om jag var en "foreign exchange" Och när jag svarade ja och att jag var från Sverige sa han "You´re pretty"... haha. Men det var rejält korkade killar i den klassen, läraren berättade hur hon förra året haft elever som inte visste vad orden nostalgic, whimsical, extrovert, introvert och ett annat ganska lätt ord betydde så började alla killarna fråga henne vad de betydde för de visste inte! Jag satt där och kunde alla orden och jag har engelska som mitt andra språk!! De frågade också om det fanns mexikaner i Sverige (???) och om vi var "vita" i Sverige... Läraren sa att jag inte skulle svara på så dumma frågor haha. Och alla verkar ha VÄLDIGT svårt att hålla isär Sverige och Schweiz.
  I min Honors Pre- Calc så träffade jag en tjej som är med i basketlaget, läraren verkar jättesnäll och den klassen verkar inte vara så svår så det var bra. Jag gillar alla mina klasser än så länge, förutom Economics som jag måste ta (-.-) och Chemistry för att den bara är med sophomores och jag känner mig som en gammal, jättelång dam bland dem. Annars så verkar det vara väldigt lätt kemi.
Lunch åt vi i the cafeteria med Iago, en utbytesstudent från Brasilien och när vi sen skulle gå för att hämta ut våra US History böcker så blev vi jagade av skolans säkerhetsvakt. Skolan är lite som ett fängelse och de är helt galna med sin säkerhet här, så rädda för att något ska hända... Vi hade dock fått tillåtelse av rektorn så efter lite övertygande av säkerhetsvakten och en annan arg kvinna fick vi gå till biblioteket... Crazy Americans I guess haha
Huvudentrén
#mariahajmanvemtänkerjagpå ;) ;) ;)

Dansstudion
Trötta tjejer i bilen i morse på väg till skolan
Johnny, Janine och jag vid våra skåp när vi fick dem förra måndagen.
Jag och Janine har nu också skaffat en gemensam Instagram som man kan följa oss på. @emmaandjanineintexas är vårt användarnamn :)
Puss

4 kommentarer:

 1. omg de är ju typ identiska!!!! :o blikompismedhonom!!!!!!!
  /mariahajmanvetvemdutänkerpå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha visste att du skulle fatta! Måste bara lista ut vem det är och sen blir det fyrverkerier!!!! <3 <3

   Radera
 2. Hot Dog Fest.... Hm, verkar toppen för veggisar! /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget som heter vegetarian i Texas ;) <3

   Radera